Liever een broek dan een rokje. Make-up vond ik voor clowns en ik peurde graag in de modder. Eind december kwam het pyromaantje in mij naar boven. Hard knallen op niks af. Pang, beng, bam! Heel genderneutraal allemaal.

Ons huis staat precies tussen twee poortjes: van het Oude Weeshuis en de Bonifaciuskerk. Beeldschoon, behalve nu. Een rotje klinkt er als een bom en dat is uiteraard het hoogst haalbare.

Voor de krant tikte ik eens een verhaal over die bommen en wat bleek: in plaats van al ‘gódgloeiende- gloeiende’ naar buiten te rennen (en de poes van het plafond te peuteren) moet je het alarmnummer bellen.

Ik vond dat wat heftig – bij 112 denk je eerder aan iets bloederigs. Als er toevallig agenten in de buurt zijn, kunnen ze nog achter die onnozelen aanrennen. Klinkt logisch.

Ook best logisch is dat je over zoiets heen groeit. Ik blijf erom gniffelen dat straks klokslag middernacht ook mannen mét rijbewijs naar buiten stormen om te kijken wie de hardste heeft.

Liever proosten we om het hardst! Iedereen het allerbeste gewenst voor het nieuwe jaar, een kleurrijk & creatief 2020!