Er was eens een supermarkt, waar je kon kiezen uit verschillende kleuren mandjes. Blauw stond bijvoorbeeld voor: Laat me met rust, engerd’ en geel betekende zoiets als ‘Ik ben single en ik wil jou, nu en hier’. Lekker duidelijk.

Ik heb altijd gewacht op het moment dat er bij Deen zulks ingevoerd zou worden. Stel je toch eens voor. Dat je zomaar, vermoedelijk tussen de huiswijn en het frituurvet, je grote liefde tegen het lijf loopt.

Nou, forget it, Haakvrouwtje. Tegen iemand aanbotsen, heel erg expres ook nog, is vanaf nu hartstikke aso. Dus daar zijn we lekker mee. Als zieligerd door de super en weer huiswaarts met een tas vol kroepoek en speciaal bier, zodat er tenminste nog íets speciaal gaat zijn aan de avond. Het is een treurig beeld.

We komen er weer bovenop, natuurlijk. En die snelkookpan vol vrijgezellen die er straks als gestreste vlooien uit zullen springen, komt ook wel weer tot rust. Tot die tijd moet er misschien een rood mandje komen bij Deen. Dat zegt: ‘Nu even een gefrustreerde open zenuw, maar over een paar maanden bespring ik je’. Topidee.

Hou vol allen!

Anouk Haakman (36) woont in de binnenstad van Medemblik met haar dochter Robje (6). Ze werkt als journalist en heeft een winkel in het Bagijnhof: Haakvrouw. Reageren? info@haakvrouw.nl.